"Responsabilitats politicoadministratives importants" en un segon nivell de govern. Aquesta és l'oferta que el candidat a la investidura Pedro Sánchez ha fet al secretari general de Podemos, Pablo Iglesias. Així ho ha anunciat aquest dimecres la vicepresidenta en funcions Carmen Calvo, que ha aclarit que "l'oferta no està ubicada en el Consell de Ministres", sinó fora. Ara la pilota és a la teulada dels seus socis, després d'unes converses marcades per l'exigència dels ministeris. Aquest dilluns, quan van reunir-se tots dos, les posicions estaven "molt allunyades", segons fonts de la Moncloa.

Segons ha explicat Carmen Calvo, el dirigent socialista ha ofert a Podemos que s'integri a l'executiu espanyol ocupant "responsabilitats politicoadministratives importants" per fer una tasca política. "Unidas Podemos ha de decidir si convé o no als seus objectius continuar treballant en polítiques progressistes", ha assegurat la dirigent espanyola durant la presentació de la nova pàgina web del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). 

La vicepresidenta espanyola ha assegurat que la fórmula del “govern de cooperació” és “bastant fàcil d’entendre”. Ha fet referència a l’últim any de treball al Congrés “per tirar endavant legislació important” en matèria social. “Pensem que poden ser els nostres socis preferents com ho han estat aquests últims dotze mesos”, ha assegurat.

Calvo no ha aclarit la data del debat d’investidura, però ha assenyalat que, fins a aquella data, també parlaran amb “altres grups parlamentaris” perquè “tothom se senti concernit”.

Els socialistes volen celebrar "aviat" el debat d'investidura, però tampoc no tenen en aquest moment els suports necessaris per a tirar-la endavant. Sánchez no en tindria prou amb els vots d'Unidas Podemos. Ara mateix també necessitaria de l'abstenció del grup d'ERC, davant del "no" de Coalició Canària.