La plataforma de negociació proposada aquest cap de setmana pel Consell de la República es vehicularia a través de la Fundació Henry Dunant, la mateixa que va intercedir entre José Luis Rodríguez Zapatero i ETA. Així ho assenyala aquest dilluns el diari 'El Mundo', que assegura que l'entorn del president a l'exili, Carles Puigdemont, ja ha mantingut almenys una reunió a Ginebra amb representants de la fundació.

Segons el mitjà citat, a la trobada, que va tenir lloc al maig, hauria assistit l'historiador Josep Lluís Alay, director de l'oficina de Puigdemont, juntament amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira. També hi hauria participat el secretari general de Bildu, Arnaldo Otegui.

L'objectiu de l'esmentada reunió seriosa aconseguir que la fundació Henry Dunant fes de mitjancer davant del govern espanyol per trobar una sortida a la situació dels presos polítics i els exiliats.

Vinculada a la Creu Roja

La Fundació Henry Dunant pren el nom del fundador de la Creu Roja i primer Premi Nobel de la Pau i és un centre vinculat a la mateixa Creu Roja Internacional amb l'objectiu de promoure, desenvolupar i aprofundir el diàleg universal per a la resolució de conflictes.

Plataforma de negociació

Aquest mateix dissabte, el Consell per la República va fer públic un document on es recollien les conclusions del debat intern que ha dut a terme durant els últims mesos. Entre aquestes conclusions, l'ens proposava la creació d'una "plataforma de negociació" amb l'Estat.

Aquesta plataforma comptaria amb una "mediació independent de les negociacions" i es basaria en el "reconeixement per part de l'Estat del dret a l'autodeterminació" exercit l'1-O i la "reversió de la repressió i el respecte integral dels drets civils i polítics".

El Consell recorda que el moviment independentista "sempre ha apel·lat al diàleg i la negociació" per a la solució del conflicte polític, la qual cosa considera que ha estat "sistemàticament desatès i menyspreat per tots els governs espanyols". Tanmateix, insisteixen a continuar "disposats al diàleg".