L'Ajuntament de Tomelloso (Ciudad Real, Castella-la Manxa) està en mans del PP i Vox, tenen una aproximació al que són les activitats per a dones que podria recordar la de la Secció Femenina. Segons ha denunciat a Twitter un usuari, el consistori ha organitzat "activitats per a la dona 2024", on s'inclouen cursos de tall i confecció, cuina o perruqueria, fet que ha aixecat molta polseguera no només a les xarxes sinó a altres institucions manxegues. Per exemple, el govern de Castella-la Manxa ha qualificat els fets com un "atac intolerable".

La consellera d'Igualtat de l'Executiu autonòmic, Sara Simón, a través de les xarxes socials, ha definit així el programa d'activitats per a la dona d'aquesta localitat i ha publicat el cartell que les anuncia, en què s'inclouen també cursos de telers i estètica. "Tornen a dir-nos que el que és nostre és només la cuina, l'estètica o els treballs manuals, com si retrocedíssim un segle", ha denunciat Simón, que ha advertit que el problema ja no són els relats perquè "ja hi ha institucions promovent una visió estereotipada i masclista sobre les dones".

També la vicesecretària general del PSOE de Castella-la Manxa i portaveu del partit a la regió, Cristina Maestre, ha criticat aquests cursos i ha dit que aquest "és el pla d'acció de l'Ajuntament de Tomelloso en matèria d'igualtat". "He hagut de llegir-lo dues vegades per assegurar-me que no es tractava d'una retallada de La noia a la llar", ha ironitzat Maestre, que ha fet al·lusió a un llibre editat el 1948 que es presentava com "un manual de conducta" per a senyoretes".

La resposta de l'Ajuntament 

Per altra banda, conforme aquesta formació oferta pel consistori a dones per 10 euros aixecava polseguera, des de l'Ajuntament han saltat a contraatacar els seus crítics socialistes. L'alcalde de Tomelloso, Javier Navarro, ha contestat a través de les xarxes socials que la programació és la "mateixa" que feia el PSOE, quan governava l'anterior alcaldessa, Inmaculada Jiménez. "No recordem que llavors us escandalitzéssiu. Què ha canviat?", ha retret Navarro.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!