Santiago Abascal ha liderat amb retard, per problemes de megafonia que l'impedien demanar la presó dels independentistes, la manifestació 'España existe' des de la Cibeles de Madrid. Una convocatòria que amb més o menys èxit, també ha comptat amb centenars i milers de persones en d'altres capitals d'arreu de l'estat espanyol.

El moment més aclamat per tots els simpatitzants d'ultradreta és quan han cridat "Puigdemont a prisión" i "Torra a la mazmorra". Abascal ha exigit en el seu discurs que Pedro Sánchez "tal com va prometre, porti detingut al colpista Puigdemont" i també que "detingui al condemnat Quim Torra".

Totes aquestes exigències les ha fet al president del govern espanyol, obviant la separació de poders entre el judicial, l'executiu i el legislatiu. La incongruència? Mentre demanava la presó del president a l'exili Puigdemont i l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, afirmava que a "Espanya hi cap tothom". Aquestes paraules les han recollit les agències de comunicació i el mateix compte oficial de Vox.

Com es ve repetint en tots els discursos, el crit de "Viva España, viva el Rey" i l'himne espanyol sonant per megafonia han tancat la concentració del partit d'extrema dreta espanyol.