Una entrevista de l'octubre a Joan Tardà se li ha girat totalment en contra. La frase de la polèmica és aquesta: "A Catalunya no hi ha violència, però si hi ha set bojos, que els posin a la presó i els jutgin". Per bojos es refereix als CDR, aleshores tots empresonats i investigats per terrorisme.

caputra español

L'entrevista és del periodista Daniel Basteiro per al diari El Español, tot i que la declaració exacta que trobem si llegim les declaracions explícites, i no les que es recullen en el titular, són unes altres: "Si són sospitosos [els CDR], que els posin a la presó i que els jutgin! Però, per què va amb mi?".

captura 2

Sigui com sigui, les seves declaracions no han agradat i s'ha fet notar el rebuig a Tardà a través de les xarxes socials, especialment a Twitter, en què el defineixen de "botifler" i de tractar de "terroristes" els CDR. A l'altra banda, els seus companys de partit a Esquerra, com Ernest Maragall o Gabriel Rufián, li han donat suport públicament. 

Rufián és un dels promotors del compte @SomTarda, obert en les darreres hores amb l'objectiu de combatre el que consideren que són "manipulacions a comentaris de Tardà" i perquè asseguren que estan "cansats del linxament que les xarxes socials fan en contra seu".