"L'objectiu del Diplocat és destruir la imatge d'Espanya, sembrar la hispanofòbia i tirar endavant un projecte que el que vol trencar el nostre país, atemptar contra la constitució, contra la corona i contra la sobirania nacional" ha anunciat el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, sobre la polèmica dipolmàtica amb Catalunya a Washington.

Hernando ha defensat aquest dijous el discurs de l'ambaixador espanyol als EUA, Pedro Morenés, durant l'Smithsonian Folklife Festival perquè, segons ell, ha estat "en el seu lloc" perquè "ha defensat el seu lloc".

Torra washington

El president Quim Torra a Washington / ACN

En declaracions als mitjans des del Congrés, Hernando ha dit que espera que la persona que substitueixi Morenés "tingui les mateixes característiques i sigui capaç de defensar Espanya" i ha retret al ministre d'Afers Exteriors espanyol, Josep Borrell, que hagi "oblidat els seus discursos a Catalunya" en aquest sentit.

Polèmica diplomàtica de Washington

Amb aquestes paraules Rafael Hernando ha valorat els discursos de contingut enfrontat del president de la Generalitat, Quim Torra, i l'ambaixador espanyol als EUA, Pedro Morenés, i la tensió política viscuda a l'interior ha acabat amb la delegació catalana d'artistes convidats escridassant l'ambaixador i clamant per la llibertat dels "presos polítics" i abandonant l'acte en ple, amb Torra al capdavant.

Hernando ha qualificat aquesta situació de "desagradable" i ha assegurat que "demostra clarament el que farà Torra amb totes les ambaixades que pensa desplegar amb el Diplocat" que, segons ell", seguiran "sembrant la hispanofòbia al llarg del planeta".