El grup de pop-rock català Obeses ha suspès un concert que tenia previst pel proper divendres 21 de desembre per "sumar-se a les accions de país". El quartet de Tona ha indicat en un comunicat que "els temps convulsos que viu el país s'han anteposat a la celebració de l'esdeveniment artístic i Obeses ha decidit suspendre el concert". 

El 21-D hi ha prevista una reunió del Consell de Ministres a Barcelona; un "provocació" segons diversos sectors de l'independentisme i segons el mateix Govern, en paraules de la portaveu Elsa Artadi. Per protestar contra la presència de l'executiu espanyol a la capital catalana s'està treballant en una resposta als carrers de Barcelona. Obeses no es vol perdre aquesta cita.

Al comunicat, el grup explica que ja s'havien venut la meitat de les entrades anticipades per aquest concert, anomenat concert de Cap d'Any, a la Sala Salamandra de l'Hospitalet. Especifiquen que "no renuncien a la celebració musical pels inconvenients que podrien suposar les accions durant el dia 21, sinó per la voluntat explícita i absoluta de formar part d'aquestes accions col·lectives".

Per compensar la cancel·lació, Obeses farà el concert de Cap d'Any el 18 de gener a la mateixa Sala Salamandra i facilitarà el retorn de les entrades per aquells a qui no els va bé la nova data.

Solidaris amb els presos i el procés

El grup sempre s'ha mostrat molt proper i solidari amb els presos polítics i el procés català (van actuar en la darrera Diada a la Diagonal), i el passat mes de març van donar a conèixer una nova cançó Ens en sortirem que, com van explicar, és un homenatge "als herois de l'1 d'octubre".