L'eurodiputat del partit nacionalista flamenc N-VA que ha convidat al president Quim Torra i l'expresident Carles Puigdemont a l'Eurocambra, Ralph Packet, veu "estrany" i "sorprenent" que el PSOE, PP i Cs hagin demanat la prohibició de l'acte.

En declaracions a l'ACN, Packet ha recordat que Puigdemont ha sigut "rebut en altres parlaments europeus" com a l'alemany o el flamenc. "No veig el motiu pel qual no pugui accedir al Parlament Europeu", ha dit.

Sobre la petició al president de la cambra Antonio Tajani de suspendre l'acte, Packet ha assegurat que de moment "continuen" amb l'organització de la conferència sobre el judici de l'1-O. Tanmateix, no descarta "fer-se enrere" si "continuen els problemes" per celebrar el debat.

Torra i Puigdemont tenen previst participar dilluns a la tarda en una conferència sobre el judici contra els 12 líders independentistes en un acte organitzat pel partit nacionalista flamenc i pel portaveu de la plataforma Diàleg UE-Catalunya, Ivo Vajgl. 

Per la seva banda, però, PSOE, el PP i Cs han demanat al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, que no permeti la conferència. En una carta, els eurodiputats Iratxe García Pérez, Esteban González Pons i Javier Nart afirmen que Puigdemont va ser el principal "artífex" d'un pla per "subvertir l'ordre constitucional a Espanya" i ha fet "ostentació" de "reiterada desobediència" a ordres del Tribunal Constitucional.