L’alcaldessa de Santa Coloma i viceprimera secretària del PSC, Núria Parlón, ha admès avui que el PSC té "un problema" amb el PSOE en relació al dret a decidir. A parer de Parlón, entre les dues formacions hi ha una "incompatibilitat de posicions" davant del que ha descrit com una “consulta necessària” que s’hauria de fer Catalunya.

La dirigent socialista ha culpat l’"alta política” d’haver frustrat l’oportunitat d’una consulta legal a Catalunya i d'haver “segrestat la pluralitat de veus”.

L'alcaldessa ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció en una taula rodona organitzada per Òmnium a Badalona i en la qual també participaven l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerard Pisarello.

“No podem negar la realitat, que ens afecta i ens condiciona moltes vegades, que alguns creiem que el PSC ha de tenir identitat pròpia, clara, independent del PSOE i això ha de ser real. No hem de diluir en el nostre programa, per exemple, el fet del dret a decidir. Ho tenim clar, però no és la posició majoritària del partit. O del que avui és el partit. I no ho podem negar”, ha assegurat Parlón, que això no obstant, ha apuntat l'existència de veus dins del PSOE disposades a escoltar la reivindicació d'una consulta.