L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha suggerit avui remodelar l'estructura dirigent del PSC cap a una lògica de "bicefàlia"; és a dir, repartint el lideratge en dues persones. Parlon, que està considerada una de les veus crítiques dins del partit, ha assegurat que li agradaria parlar-ho "tranquil·lament" amb Miquel Iceta, sense descartar que puguin ser ells dos els qui ho posin en pràctica, ja sigui l'un candidat a la Generalitat o l'altre primer secretari. 

"Ara hi ha un espai que el PSC no ocupa i que és el nostre espai natural", s'ha queixat la socialista en una entrevista a El País, afegint que "si no som capaços de canviar les maneres de fer, tindrem un espai ocupat per les noves forces polítiques com En Comú Podem o fins i tot Ciutadans". Per això no descarta tenir un paper actiu en el procés congressual que es clourà a l'octubre. 

Amb tot, Parlon insisteix en els tempos. En l'anterior ocasió, moment de la substitució de Pere Navarro, l'alcaldessa va fer un pas enrere en l'últim minut. "Vam tenir reunions dures i vaig pensar que m'hauria cremat en dos dies", ha subratllat. Tampoc va dir que sí a encapçalar les llistes del 27S, tot i ser una proposta directa del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i va al·legar que no volia "que es visualitzés que el PSOE podia imposar una candidata".

Pacte amb Ciutadans

A Santa Coloma, en la consulta a la militància sobre el pacte PSOE-Ciutadans, va sortir que 'no'. "Jo també vaig votar que 'no' i cada dia tinc més clar que aquest acord ha estat un llast molt important per la capacitat de decisió de Sánchez", ha defensat Parlon. 

Tot i així, no ha carregat amb duresa contra Sánchez. "Se li ha de reconèixer l'esforç per tenir un govern per Espanya i que els altres només s'han dedicat a dinamitar", ha reblat. Ara bé, "si jo fos secretària general del PSOE, hauria trencat aquest pacte un cop no es va arribar a un acord per la investidura, per poder tenir les mans lliures i negociar amb més facilitat amb la resta de forces".