L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, serà investida dijous que ve presidenta de la Diputació de Barcelona, tret que hi hagi canvis d'última hora, segons ha sabut ElNacional.cat de fonts dels socialistes catalans. Després de setmanes d'intenses negociacions, el PSC i JxCat han rubricat un acord per repartir-se el poder a l’ens supramunicipal, que fins ara comandava el PDeCAT. 

El PSC celebra aquest dissabte el seu consell nacional i Marín ha canviat la seva agenda per poder-hi assistir. Malgrat tot, vist com van ser d’agitats els plens de constitució dels ajuntaments del passat 15 de juny, on alguns acords van acabar saltant pels aires, les fonts consultades prefereixen ser prudents. El conclave d'aquest dissabte elevarà a l’executiva del PSC de dilluns l’encàrrec de proposar formalment el nom per a presidir la Diputació de Barcelona, que serà el de Marín.

Marín, que a les municipals del 26 de maig va aconseguir majoria absoluta, ha estat diputada provincial a l'últim mandat. No serà la primera alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat que presidirà l'organisme provincial. També ho va ser Celestino Corbacho, a qui precisament Marín va rellevar a l'alcaldia el 2008, quan aquell va ser nomenat ministre de Treball i Immigració. Corbacho ha estat ara elegit regidor a Barcelona a la candidatura de Ciutadans com a independent. Tots dos es retrobaran a la Diputació.