L'antiga cúpula del Partit Popular busca reinventar-se. Després de l'enfonsament de la direcció de l'expresident nacional Pablo Casado i els seus companys d'equip, i l'entrada en escena d'Alberto Núñez Feijóo, l'única alternativa per als principals càrrecs del partit és buscar-se una nova orientació. Ja ho va fer Casado fa poc: la setmana passada reapareixia, després de setmanes de silenci, a Menorca per participar en una trobada d'emprenedors organitzada per Martín Varsavsky a la seva finca de Binisegarra. Durant la seva intervenció, va revelar que ara es dedica a captar inversions per empreses de capital de risc en l'àmbit de la defensa i seguretat. En cap moment del seu viatge a les Balears l'expresident popular no va reunir-se amb cap representant del seu partit, si bé dirigents del PP sí que sabien de la seva presència a l'illa.

Però Pablo Casado no és l'únic que ha decidit canviar d'aires. També ho ha fet qui va ser la seva mà dreta, Teodoro García Egea, exsecretari general del Partit Popular durant l'anterior etapa de la formació. I és que el murcià ha reaparegut avui a Valladolid per participar en una cimera tecnològica centrada en un àmbit que coneix bé, perquè és el que va treballar abans de ser situat a la primera plana del partit. Sense cap referència al passat del PP ni a la situació política actual, s'ha limitat a dir que va deixar de ser programador i que ara hi torna perquè és la seva "passió".

Durant l'acte, sota el títol 'Criptomonedes i geopolítica: claus per entendre el món que ve', García Egea ha pronosticat que "les criptomonedes han arribat per transformar el món". Així, ha insistit en l'oportunitat que suposa aquest fenomen virtual, recomanant als oients que hi inverteixin, malgrat que actualment la seva situació econòmica no és per tirar coets, ni de bon tros: el Bitcoin, la principal moneda d'aquest tipus, fa mesos que es troba en caiguda, i en poc més de mig any ha perdut un terç del seu valor a la borsa.

Diputat en silenci

La seva intervenció a la cimera, en què hi han assistit uns 300 professionals de la indústria 4.0 i alguns dels directius de més alt nivell del sector, ha estat el seu primer discurs públic des que va deixar el seu rol de secretari general del PP el febrer. Ja en aquell moment, el 'número dos' de Pablo Casado va dir que sempre seria "lleial" al seu company i que plegava per facilitar una transició cap a un nou lideratge. Ara bé, des d'aleshores García Egea no ha abandonat la política, sinó que ha mantingut el seu escó com a diputat al Congrés. Cada setmana ha acudit a les votacions plenàries, amb la diferència que ara ja no ho fa des d'un seient a primera fila, i que ha evitat tota declaració pública en els darrers mesos.