Una de les últimes vegades que Pablo Casado va trepitjar Menorca va ser ara fa tres anys en un acte polític on es va centrar a dir que els Països Catalans no existeixen, va reivindicar la unitat d'Espanya, i es va situar com l'alternativa a Pedro Sánchez per posar ordre i deixar de pactar amb els "separatistes Otegi i Torra". Mentre pronunciava aquestes paraules poc sabia que no aconseguiria tombar el PSOE a la Moncloa, i menys que hauria de deixar el seu càrrec com a líder del PP després d'una guerra oberta amb Isabel Díaz Ayuso. Tres anys després Casado ha tornat a Menorca, però no per fer política, sinó per activitats relacionades amb la seva nova feina: captador d'inversions.

Segons recullen diversos mitjans de les Illes Balears, va participar diumenge a la Menorca TechTalk, una trobada d'emprenedors organitzada per Martín Varsavsky a la seva finca de Binisegarra, situada al municipi d'Alaior de Menorca. Des que Casado es va acomiadar del Congrés dels Diputats no havia fet cap aparició pública ni havien transcendit informacions sobre la seva nova vida professional. Va ser en aquesta trobada on s'hi van reunir mig centenar d'emprenedors on Casado, en una intervenció de cinc minuts, va desvetllar que ara es dedica a captar inversions per empreses de capital de risc en l'àmbit de defensa i seguretat. Durant aquesta visita, no ha tingut cap contacte amb dirigents del Partit Popular de Menorca, tot i que dirigents del PP sí sabien de la seva presència a la illa des que el dissabte va prendre l'avió per anar a Menorca. 

Casado es va acomiadar del Congrés en una sessió de control, però també ho va fer en el congrés del Partit Popular on Alberto Núñez Feijoó va agafar les regnes del partit. En la seva intervenció va anunciar que marxava però que tornaria per tot el que necessitin, i va assegurar que s'anava amb la consciència tranquil·la, tot i que amb un sentiment d'injustícia després de la batalla amb el partit. Justament quan va aparéixer al Congrés dels populars que se celebrava a Andalusia va rebre uns aplaudiments molt tímids, mentre que la guanyadora de la batalla, Díaz Ayuso, va entrar per la porta amb una ovació. 

Una de les intervencions més polèmiques de Casado al llarga de la seva trajectòria en territori de les Illes Balears va ser el juliol de l'any passat, en el setzè congrés dels populars a les Illes, on va fer secessionisme lingüístic: "No parleu català, parleu mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc", va proclamar en unes declaracions àmpliament criticades, de les quals fins i tot dirigents populars del partit a les Illes Balears van discrepar.