El nou Secretari d’Estat de Defensa i número dos del ministeri que dirigeix María Dolores de Cospedal, Agustín Conde, s’ha significat al llarg de la seva trajectòria per unes opinions molt crítiques amb l’homosexualitat, basades en informacions procedents de sectors ultracatòlics i fins al punt de considerar que es tracta d'una "psicopatologia".

Especialment ho va fer durant l’any 2005, en què en qualitat de senador va participar en les deliberacions sobre la llei del matrimoni homosexual. Així ho va recordar dimarts a la nit el programa ‘El Intermedio’ de La sexta, on recupera una intervenció en la qual la mà dreta de Cospedal assegura que “el 29% dels nens que conviuen amb parelles homosexuals poden ser violats”, una xifra que, segons les seves dades, contrasta amb el 0,6% de nens que conviuen amb parelles homosexuals que tindrien el mateix risc. Les dades provindrien d’un informe elaborat per hazteoir.org, entitat ultracatòlica clarament posicionada en contra de l’homosexualitat.

 

De fet, durant les mateixes deliberacions de matrimoni homosexual, Conde va abonar la teoria que defineix l’homosexualitat com una malaltia, malgrat que ja feia uns anys que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) l’havia descartada com a tal. Tal com va recollir el diari El País, ho va fer en ocasió de la compareixença del catedràtic de Psicopatologia Aquilino Polaino, convidat pel PP a intervenir a la Comissió de Justícia del Senat, que va defensar l’homosexualitat com un “trastorn”. “Vostè ens ha descrit perfectament la psicopatologia de l’homosexualitat”, va assegurar Conde en acabar la intervenció de Polaino.

Conde va prendre possessió del càrrec aquest mateix dilluns. Anteriorment ha estat alcalde de Toledo (1995-1999), diputat i senador pel PP, a més de president regional del PP a Castella la Manxa. Com a diputat al Congrés va presidir la Comissió de Defensa (2011-2015). No es va presentar a les eleccions ni en la convocatòria de desembre del 2015 ni en la de juny del 2016.