El número dos d'Isabel Díaz Ayuso i vicepresident de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, s'ha oposat a una comissió d'investigació sobre residències i la mort d'avis per covid. "Crec que això les famílies ja ho han superat", ha etzibat aquest dimecres, en una roda de premsa posterior al Consell de Govern. Sense dubte, unes paraules polèmiques que han provocat indignació a les xarxes socials i entre l'oposició. Formacions com Más Madrid han titllat les declaracions de "vergonya" i han exigit la seva dimissió o destitució immediata. "Hi ha 7.291 raons perquè no segueixi en el seu càrrec ni un dia més", han argumentat des del partit que lidera Mónica García, en referència als 7.291 avis madrilenys que van morir a les seves residències sense ser traslladats a un hospital.

Ossorio ha defensat que la comissió d'investigació només té "interès electoral" i que "causarà mal a les famílies", ja que tornaran a pensar que es podrien haver evitat les defuncions. "Crec que això les famílies ja ho han superat. Això és el que crec que no és procedent", ha dit el vicepresident madrileny. En definitiva, un procediment com aquest envia un "missatge fals" als familiars dels avis morts a les residències durant la pandèmia de la covid-19.

 

El vicepresident madrileny ha estat preguntat sobre el fet que el partit ultradretà Vox hagi decidit activar per al ple de l'Assemblea de Madrid d'aquest dijous la creació d'una comissió d'investigació, amb l'objectiu d'abordar les necessitats sociosanitàries a les residències de gent gran. En aquest sentit, Ossorio ha expressat que és "estrany" que la portaveu de Más Madrid, Mónica García, i la de Vox, Rocío Monasterio, coincideixin en aquesta "actuació". Al respecte, García s'ha limitat a titllar de "miserable" al número dos d'Ayuso per les seves polèmiques declaracions.

No és la primera vegada que Ossorio pronuncia paraules amb tan poca humanitat. Al març, un informe de Càritas alertava del creixement de persones en risc d'exclusió i el vicepresident de la Comunitat de Madrid també va aixecar polseguera: "On són els pobres, que no els veig?". Aquestes paraules van generar molta indignació i va haver de reconèixer que s'equivocava, tot i que va culpar l'entitat de no ser prou objectiva. En aquesta ocasió, el número dos d'Ayuso no ha demanat disculpes. "Evidentment, la mort d'un ésser estimat mai se supera, però sí que s'ha superat la mentida de l'esquerra, sense escrúpols, que ha afirmat que es va poder haver evitat", ha dit en una piulada (que ha estat esborrada), tot assegurant que els vídeos amb les seves declaracions són "malintencionats".