Cristina Manresa, la comissària que actualment és la número 2 dels Mossos d'Esquadra, finalment no declararà en el judici del major Josep Lluís Trapero. L'havia citat la defensa del major. Era cap de la regió nord dels Mossos en el moment del procés i el referèndum. Com altres comissaris, Manresa està imputada en una de les peces de la investigació, però ella és l'única que s'ha negat a declarar. Ho pot fer, perquè està investigada. Però cap de la resta de comandaments ho ha fet. 

Manresa, que va ser la primera comissària que va tenir el cos dels Mossos d'Esquadra, està investigada per un delicte de desobediència vinculat a l'1-O.

La notícia de la seva negativa a declarar ha arribat al final de la sessió d'aquest dilluns. Ho ha comunicat per mail al tribunal i la magistrada Concepción Espejel ho ha informat a totes les parts. En aquest punt, l'advocada de Trapero, Olga Tubau, ha renunciat a Manresa i, per tant, ja ni tan sols vindrà fins a Madrid.

La situació no tindria més transcendència si no fos perquè Tubau s'ha assabentat per la magistrada presidenta que una testimoni seva es negava a declarar, forçant així la decisió de la lletrada a renunciar-hi. El cas fa que Cristina Manresa sigui l'única comissària del cos que no declari en el judici. Això, el fet que els altres comissaris del cos citats com a testimonis també estan investigats i que actualment Manresa sigui la número dos del cos dels Mossos d'Esquadra, ha generat una situació no volguda per ningú i un punt estranya. 

Montserrat Tura tampoc declararà

Avui Olga Tubau també ha renunciat al testimoni de Montserrat Tura. L'exconsellera havia de fer un perfil de Trapero i també tombar la tesi de la sedició del 20-S, ja que l'exconsellera d'Interior va estar present a l'exterior de la Conselleria d'Economia mentre es feien els escorcolls de la Guàrdia Civil.

Tura havia d'aportar un plus a la defensa del major, tant personal com tècnic, ja que hauria posat en dubte la tesi de la sedició. Però amb l'antecedent de la sentència del 14 d'octubre, on els consellers condemnats ho són per aquest delicte, Tubau ha preferit renunciar al seu testimoni.