El secretari tercer de la Mesa del Parlament i diputat de CSQP, Joan Josep Nuet, ha apostat perquè el seu grup parlamentari, integrat per membres de Podem, ICV i EUiA, s'expressi a l'hora de votar la llei del referèndum; "de cap de les maneres pot anar en contra del sentiment general del poble de Catalunya que vol un referèndum".

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha indicat que la llei té aspectes en els quals estan d'acord i uns altres que no comparteixen, i que els membres de CSQP tenen "sensibilitats diferenciades i potser s'han de poder expressar de forma diferenciada", però ha advocat per votar en bloc.

"Ens inclinem per no girar l'esquena a un sentiment molt generalitzat del poble de Catalunya, que vol votar", ha assegurat, i ha assenyalat al PP com a responsable de les condicions difícils en les quals s'arriba al debat de la llei i a la celebració del referèndum, previst per l'1 d'octubre.

"No ens permet votar i no es vol asseure a dialogar, i només ens respon amb els tribunals i amb l'anunci de tot tipus de plagues bíbliques", ha criticat.

Nuet, que és també coordinador nacional d'EUiA, ha puntualitzat que la decisió sobre el vot de CSQP encara no s'ha acordat i que es debatrà en la reunió que el grup parlamentari realitzarà el dimarts.