El dirigent de Catalunya Sí que Es Pot i membre de la mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, ha participat aquesta tarda en un acte sobiranista unitari organitzat per Súmate. Ho ha fet acompanyat de Jordi Turull, Gabriel Rufián, Antonio Baños i Eduardo Reyes. Nuet ha dit que “L'Estat sap que si els demòcrates anem junts han perdut, intenten separar entre independentistes i demòcrates per acabar amb tots dos”. Sobre el referèndum, ha afegit que “si m'han d'inhabilitar que m'inhabilitin, firmaré el que calgui” per tirar endavant la proposta.

Per la seva banda, el diputat del PDeCAT Jordi Turull s’ha mostrat convençut que el referèndum i el procés sobiranista estan en el seu millor moment, i ha afegit que “a diferencia d'altres èpoques, ara estem en compte enrere". "El referèndum va de democràcia, va de llibertat i va de dignitat!”. 

L'exdiputat de la CUP Antonio Baños ha fet èmfasi en el fet que el procés no només tracta d’aconseguir la independència, i ha recalcat que es tracta de voluntat popular i democràcia. També ha explicat als espectadors en quin moment es va decidir a donar suport a la independència: “Vaig estar quinze dies cobrint la campanya d’Aznar, quan vaig tornar em vaig fer independentista”.

El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha volgut recordar un dels principals motius pels quals molts catalans s’han embarcat al procés. “La gent no menja banderes per més estelades que siguin. Si estem en això és perquè volem un país decent”.