El fins ara diputat dels comuns al Parlament i secretari general d'EUiA i Comunistes, Joan Josep Nuet, ha anunciat que aquest dimarts deixarà l'acta de diputat a la cambra catalana i també el seu lloc al consell nacional de Catalunya en Comú. Ho ha fet des de la seu nacional d'ERC, en la presentació de la coalició entre els republicans i els comuns crítics agrupats a Sobiranistes per les eleccions espanyoles del 28-A, on anirà de número quatre a la llista per Barcelona liderada per Oriol Junqueras i Gabriel Rufián.

Segons ha explicat Nuet, el pas d'anar a les llistes d'ERC és una "decisió col·lectiva" que fa per poder defensar "les idees constituents dels comuns: república catalana, procés constituent i ruptura amb el règim del 78" sense que se'l "censuri". "Jo no m'allunyaré mai de l'ideari dels comuns quan van ser creats", ha defensat, tot llançant una crítica als comuns: "Altres que facin el que creguin convenient". "Jo estic per la República catalana", ha afegit.

Tot i això, ha volgut ser molt "respectuós" amb el seu antic espai polític i ha evitat valorar les crítiques que li han caigut en els últims dies des dels comuns, que l'han acusat de "trasfuguisme" i de fer pràctiques de "vella política".

Candidats ERC generals Nuet Rufian Telechea - Carlota Camps

"La República catalana que somiem és una república per poder viure millor. Aquesta candidatura i jo mateix defensarem la República catalana, social i democràtica", ha defensat, assegurant en aquest sentit que aquest projecte necessita "persones de tots colors i de totes les idees polítiques".

L'aliança d'ERC amb els sobiranistes crítics s'ha materialitzant amb la incorporació de Nuet a les llistes i també d'Adelina Escandell com a número 10. Tot i això, des de la seu de Calàbria asseguren que l'acord entre les dues formacions és "estratègic" i que té "voluntat estructural", cosa que podria incloure la incorporació d'Elisenda Alamany com a número dos d'Ernest Maragall a la candidatura per Barcelona i en properes eleccions, tot i que encara no hi ha res confirmat.