Nous detalls sobre com serà el trasllat dels presos polítics a Madrid pel judici. L’Àrea Penitenciària dels Mossos d’Esquadra traslladarà els presos des de Puig de les Basses (Dolors Bassa), Mas d’Enric (Carme Forcadell) i Lledoners (Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart) fins a Brians 2, que és el centre d’enllaç entre els Serveis Penitenciaris ―Departament de Justícia de la Generalitat― i Instituciones Penitenciarias ―Ministeri de l'Interior―. 

A partir d'aquí, serà la Guàrdia Civil qui es farà càrrec del trasllat des de Catalunya fins a Madrid, directament, fins als centres de destí. Els homes ingressaran a Soto del Real i les dones, a Alcalá Meco.

La sortida de Catalunya serà exactament igual com va ser l'arribada el mes de juliol. 

Les condicions del trasllat han d’atendre les condicions de “seguretat, dignitat” i absència de “dilacions indegudes” establertes pel Tribunal Suprem. La data del trasllat continua sense concretar-se. 

Avui, però, el president del tribunal que ha de fer el judici, Manuel Marchena, ha avisat a Interior que prepari els presos per traslladar-los a Madrid i ha avisat que la data del judici serà pels volts del 5 de febrer, donant més marge. Anteriorment, s'havia demanat que estiguessin a disposició del tribunal l'última setmana de gener.