L'Ajuntament de Nova York ha decidit no tancar els restaurants i ha activat un programa per menjar a l'aire lliure que també es podrà aplicar a l'hivern. El programa es denomina Open Restaurants. Segons ha informat la cadena americana ABC, l'Ajuntament ha autoritzat 3 models d'escalfadors, que permetran esquivar la Covid-19. Seran els següents:

- Escalfadors elèctrics (multiús)

- Escalfadors de gas natural (només a vorera).

- Escalfadors portàtils de propà (només a vorera i regulats pels bombers).

L'alcalde de Nova York, el demòcrata Bill de Blasio, ha indicat que aquestes directrius estan dissenyades per mantenir els clients, els empleats i els vianants "sans i estalvis". "Esperem donar als novaiorquesos més possibilitats que mai de gaudir de l'aire lliure durant tot l'any. Els restaurants fan de Nova York la ciutat més gran del món i estem orgullosos de donar suport a la seva recuperació en aquesta crisi", ha afegit.

Coincidint amb aquesta decisió de Nova York, la justícia alemanya ha anul·lat la mesura de Berlín d'obligar a tancar els bars i restaurants a les 23 hores i fins a les 6 de l'endemà, després de constatar que no ha servit per “reduir significativament la incidència de contagis” de coronavirus.

La mesura estava vigent des del 10 d'octubre, i va provocar el malestar dels restauradors i baristes, que la van portar als tribunals.

El ministre de Salut, Jens Spahn, ha lamentat la decisió del tribunal, que ha interromput la decisió de les autoritats berlineses. El cas és que l'argument ha estat que era una mesura ineficaç. Spahn ha convidat els ciutadans a seguir estant vigilants davant el nombre creixent de contagis.