A les repetides provocacions espanyoles en l'espai marítim de Gibraltar -que invariablement són seguides de protestes de les autoritats del Penyal- s'afegeixen ara les que es fan per via aèria, com la que va tenir lloc el passat 5 de desembre, quan un avió militar espanyol va interferir en un vol regular cap a l'aeroport d'aquest territori del Regne Unit.

Segons avança El Confidencial Digital citant mitjans gibraltarenys com la televisió pública GBC i el diari Gibraltar Chronicle, un avió militar espanyol va provocar un retard en l'aterratge d'un vol regular en volar a prop del Penyal sense comunicar-se amb la torre de control de l'aeroport de Gibraltar.

Segons la versió gibraltarenya, una aeronau de les Forces Armades Espanyoles -es tractaria d'un C-295- es va apropar al Penyal sense comunicar-se amb els controladors aeris, els quals van decidir, per raons de seguretat, retardar el permís per aterrar a un vol regular de British Airways que anava a aterrar a la colònia. A causa d'aquest incident, l'avió britànic va tenir un retard d'un quart d'hora.

El Foreing Office, Ministeri d'Afers Estrangers del Regne Unit, ja ha expressat per vies diplomàtiques la seva protesta davant d'Espanya.

Espanya ho nega

Segons el mitjà citat, l'Exèrcit de l'Aire espanyol defensa que el vol d'un aparell C-295 no va interferir cap vol civil. L'aparell militar, pertanyent a l'Ala 35, estaria realitzant un vol d'instrucció que incloïa un salt paracaigudista i ni tan sols hauria entrat a la zona d'aproximació de l'aeroport de Gibraltar, segons fonts militars espanyoles.