El Partit Popular prepara l’artilleria per combatre l’independentisme en les properes eleccions generals del 28 d’abril. Si la seva principal promesa electoral serà l’aplicació enèrgica de l’article 155 contra Catalunya, ara n’ha presentat una altra que està en la mateixa línia, incloure el delicte de rebel·lió com a supòsit per a la presó permanent revisable, és a dir, obrir la porta al fet que els delictes pels quals s’estan jutjant al Tribunal Suprem els processats pel procés sobiranista tinguessin un tractament que a la pràctica significaria cadena perpètua. La reforma, en tot cas, no afectaria aquests processats, però sí als que ho fossin en un futur.

Aquesta reforma, avançada per El Mundo, s’afegiria a altres mesures promogudes pel PP que apunten directament contra l’independentisme, com ara la prohibició dels indults per al delicte de rebel·lió a fi i efecte d’assegurar que, com a mínim, complissin íntegrament 25 anys entre reixes.

Per mitjà d’una reforma del Codi Penal s’estaria llançant un missatge a l’independentisme per a que desistís en un futur de defensar la consecució dels seus objectius polítics.