El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha tornat a plantar el rei Felip VI, aquest cop en la inauguració del Mobile World Congress (MWC) que s'ha fet aquest dilluns a la Fira de Barcelona, després que aquest diumenge, el president ja esquivés el monarca en el sopar d'autoritats previ al congrés. De fet, ja fa anys que és protocol·lari que ni el president del Govern ni cap dels seus consellers rebi el monarca en cap de les seves aparicions a Catalunya, fet que s'ha convertit en tot un clàssic. Cal apuntar, però, que el president sí que ha vingut a la inauguració acompanyat del seu vicepresident, Jordi Puigneró, i el conseller d'Educació, Josep González-Cambray. Alhora, l'altra autoritat que no ha rebut el Rei ha estat l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que tampoc ha estat present en l'acte i, a més, aquest any tampoc hi ha estat cap membre del govern municipal, cosa que l'any passat no va passar. 

 

Qui sí que ha rebut el monarca ha estat el govern espanyol, encapçalat pel seu president, Pedro Sánchez, acompanyat per la vicepresidenta primera i ministra d'Economia, Nadia Calviño, la ministra d'Indústria i Comerç, Reyes Maroto, la nova delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay, la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, i el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman. Després d'aquestes primeres autoritats, Felip VI, també ha estat rebut pel líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, el secretari general d'Indústria i pimes del govern espanyol, Raül Blanco, l'alt comissionat per a Espanya Nació Emprenedora, Francisco Polo, la secretaria d'Estat de digitalització i intel·ligència artificial, Carmen Artigas, i el president de la Cambra d'Espanya, José Luis Bonet.

Felipe VI habla con Pedro Sánchez antes de la inauguació del MWC/ Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

Després de l'arribada, el monarca s'ha reunit amb diversos representants d'empreses participants en el MWC on li mostraran les últimes novetats que es presentaran durant aquests dies. Una reunió, aquest cop sí, en la que està previst que hi participi el president Aragonès i l'alcaldessa Colau. Aquestes companyies són Sotheby's, Telefónica, AWS, Journey, Authena, Citybeats, Idun Technologies, Nax Solutions i HumanITcare, així com un grup de startups.

MWC 2022

El Mobile World Congress 2022 ha obert les portes de nou aquest dilluns a la Fira de Barcelona. I segons van informar fa un parell de setmanes Hoffman i el director general de la companyia, Mats Granryd, van presentar les principals línies de l'edició d'enguany del MWC, una edició on es recuperarà la presencialitat després d'anul·lar l'edició del 2020 per culpa de la covid i d'una edició híbrida l'any passat també per culpa de la pandèmia. Davant del retorn a la "normalitat", els dos dirigents de l'empresa organitzadora del MWC van assegurar que esperen que el congrés generi un impacte econòmic de 240 milions d'euros a Barcelona i uns 6.700 llocs de treball. En aquest sentit, van recordar que des de 2005, any que es va celebrar el primer Mobile a Barcelona, el certamen ja ha generat uns 5,3 bilions d'euros per a la ciutat i ha generat un total de 141.000 llocs de feina. 

 

Durant la seva intervenció, Hoffman ja va celebrar que tot l'ecosistema de la comunicació mòbil torni a Barcelona, un ecosistema que en total ocupa 7 dels 8 pavellons de la Fira de Barcelona, que significa que és 2,5 cops més gran que l'any passat, amb companyies de més de 150 països d'arreu del món i més 1.500 expositors sota el lema de "Connectivitat desfermada", i que esperen reunir entres 40.000 i 60.000 visitants. Amb aquest nou lema, aquest any, el MWC tractarà diversos temes que ja va tocar l'any passat, com el 5G, però n'afegirà molts d'altres o els tractarà amb molt més detall, com la intel·ligència artificial o l'internet de les coses. A més, també hi començaran a treure el cap nous productes com els NFT. Hoffman també ha posat l'accent en un congrés paral·lel al MWC, el 4 years from now, que com sempre anirà a dedicat a les startups més trencadores del sector i que ocuparà el vuitè pavelló de la Fira.