Una nova esquerda està apareixent a Castella, concretament a Castella-Lleó. Després de la voluntat de secessió que han expressat cinc localitats de Lleó, inclosa la capital, en el flanc oest, ara a l'est de la comunitat ha aparegut una candidatura inspirada en Teruel existe. La plataforma ¡Soria Ya! ha advertit que farà un pas endavant en la política si no hi ha un canvi "radical" en el seu balanç de l'any 2019, cosa que dona per fet.

"Creiem que no és productiu que hi hagi un partit per província, però la realitat és que hi ha un centralisme espantós de Madrid. Si un problema no està en el Congrés o al Senat no existeix. Si no hi ha un canvi radical en la política, que no sembla que l'hagi d'haver, ens tocarà fer un pas endavant a nosaltres a altres territoris ", ha afirmat una de les portaveus de el moviment ciutadà, Vanessa García.

García ha avançat que de cara al 2020, portaran a terme mobilitzacions i "reunions productives", perquè no volen perdre el temps amb "bones paraules" o "més promeses incomplertes". A més ha ressaltat que, amb la manifestació a Madrid de la Revolta de l'Espanya buidada, secundada per 90 plataformes, col·lectius i associacions de 22 províncies espanyoles, es va posar de manifest que Catalunya "no és l'únic problema territorial d'Espanya".