Nou desacord entre els membres del Govern, a poc menys d'un mes que Junts per Catalunya prengui una decisió en funció de l'avaluació sobre si cal o no seguir formant part de l'executiu. Segons ha assegurat aquest dimarts la formació de Laura Borràs i Jordi Turull, s'han assabentat de la reunió entre la consellera Laura Vilagrà i el ministre Félix Bolaños a través de la premsa: "No en sabíem res d'aquesta reunió. Sembla que alguns volen passar de la taula de diàleg a la tauleta, i aquí nosaltres ja no hi cabem. Junts som partidaris d'un front comú independentista a Madrid", ha dit en roda de premsa el president del grup, Albert Batet, que ha explicat que aquest matí al Parlament el grup parlamentari ha fet la seva primera reunió amb la presència de Turull i Borràs com a dirigents del partit i han avaluat aquesta qüestió. 

Batet ha assegurat que el dilluns, a la reunió ordinària de coordinació entre ERC i Junts, no se'ls va avisar en cap cas d'aquesta reunió que protagonitzaran Vilagrà i Bolaños, i que segons la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha de servir per "abordar el bloqueig existent entre els dos governs arran el cas Pegasus i d'una acumulació de deslleialtats cap als catalans que han malmès les relacions i la confiança entre els dos governs". Així ho ha dit Plaja en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Precisament fonts de l'Executiu han assegurat a ElNacional.cat que Junts coneixia perfectament la reunió ja que el vicepresident Jordi Puigneró ho ha sabut "des de primera hora", mentre que després s'ha traslladat a la resta dels membres del Govern sense que cap part "hagi fet cap objecció". 

Junts per Catalunya opina que aquesta reunió no és en cap cas en representació del Govern, sinó que és una reunió entre ERC i PSOE: "Constatem que el PSOE té molta pressa per refer majories parlamentàries al Congrés dels Diputats després de la derrota de les eleccions Andaluses", ha considerat el president del grup, que ha assegurat que la seva formació no es mou de la posició de tenir les relacions "congelades" amb la Moncloa perquè Pedro Sánchez "no ha fet res" per aclarir l'espionatge del CatalanGate: "Junts som on érem i mantenim l'escepticisme en els resultats de l'acord que mantenen el PSC i ERC, que de moment tenen un resultat que és un zero". 

 

Justament el diàleg amb l'Estat és un tema al que s'han referit de nou aquesta setmana els dos partits independentistes. Dilluns mateix la portaveu dels republicans Marta Vilalta va assegurar que ERC es manté ferma en la bandera del diàleg, i va reclamar a Pedro Sánchez que faci moviments ara que han passat les eleccions andaluses. En canvi Josep Rius (Junts) va fer una crida a ERC a fer un front comú ​a Madrid després del fracàs socialista andalús, i va alertar els republicans que "estabilitzar el Govern de Sánchez no evita que la dreta continuï pujant", aprofitant el resultat electoral per tornar a criticar el suport d'ERC a la governabilitat espanyola. 

ERC: "El 'no a tot' no serveix"

Després que Junts hagi carregat contra els republicans per aquesta reunió, la diputada Meritxell Serret ha estat l'encarregada de tancar files amb el Govern i amb les decisions que pren, que considera que "busquen el millor per la ciutadania de Catalunya", com pot ser exigir al govern espanyol "el màxim de responsabilitats". En un vídeo enviat a la premsa, Serret ha apuntalat l'estratègia negociadora dels republicans: "Tenim molt clar que la posició del 'no a tot' no serveix".