Continuen sortint a la llum noves notes de veu del comissari Villarejo i aquestes afecten directament Mariano Rajoy, quatre anys després de la moció de censura que va fer caure els seu govern i amb la que Pedro Sánchez es va convertir en el president del govern espanyol. Aquesta, publicada pel diari El País, demostra com aquest va operar com un agent doble en el marc de la trama de corrupció de la Gürtel amb la intenció d'obstaculitzar la investigació, protegint així el PP, alhora que treballava per intentar reduir les penes de presó del cap de la trama, Francisco Correa. Aquesta intervenció va tenir lloc des d'almenys el juny de 2009, segons es deriva de la seva conversa amb la secretària general dels populars de l'època, Maria Dolores de Cospedal a la seu del partit i que ell mateix va enregistrar. En ella, Villarejo presumia d'haver alertat dirigents del partit que estava començant una investigació secreta. Aquesta conversa ha sortit a la llum recentment, i ha generat molta polèmica, ja que es referien clarament a la "llibreteta" de Bárcenas, on estaven registrats els beneficiaris dels sobresous del PP i la seva caixa B.

Ara, l'última conversa que ha sortit a la llum queda ben clar com Villarejo assessorava el govern de Rajoy sobre quins eren els moviments que havien de seguir per obstaculitzar al màxim la investigació al partit, com ara anul·lar el sumari o minimitzar danys. L'àudio d'una reunió amb el Secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, recull també iniciatives per intentar reduir les penes de Francisco Correa, que dona nom a la trama Gürtel. Què havia de fer? Facilitar informació incriminatòria contra Alejandro Agag, gendre de José María Aznar, Francisco Álvarez Cascos, exministre de Foment o Luis Bárcenas. La conversa, publicada per El País, és la següent: 

Villarejo: Peláez (advocat d'un empresari implicat a la Gürtel) ha deixat tirat Correa. I Correa vol negociar amb la Fiscalia a canvi de no sé què, llavors, el que he fet ha estat enviar-li un advocat del meu entorn per tenir-lo controlat i dir-li "mestre, no et preocupis, ja em pagaràs quan puguis". Crec que és interessant tenir-lo controlat, no t'ho sembla? Perquè m'ha confirmat que en Peláez li va demanar 14 o 15 quilos per l'Oli (en referència a José Luis Olivera, excap policial de la UDEF), i per a mi, amb dos collons. 

Martínez: Però, què m'estàs contant?

Villarejo: Sí, sí, sí, que jo li havia demanat no sé quanta pasta. Encara que sigui de l'Opus, aquest home és xungo, pesseter. 

Martínez: Correa?

Villarejo: No, no. Peláez (...) Jo li vaig dir "Mira, jo ho faré gratis i tot el que pugui ajudar en benefici del partit i tal...." I ell em va dir: "Ah, collons, però 14 o 15 quilos. Porta-me'ls i ja en parlarem". Però aquest comentari... Clar com que havia parlat amb l'Oli, l'Oli tenia una emprenyada de l'hòstia. (...) Correa diu que té molta informació sobre el Barbas, eh? Del número 1 de veritat (...) Perquè l'hi explicava en Bárcenas. Ara, que sigui veritat o mentida... probablement no. 

"No et fiquis amb el Barbas" 

Aquest Barbas del qual parlava Villarejo era Mariano Rajoy, llavors president del govern espanyol i líder del partit. Segons va confirmar el mateix Oli del qual parlen en la reunió davant la comissió parlamentaria de la Kitchen el 2020 els sobrenoms que mereixia llavors Rajoy eren el Barbas i el Asturiano. María Dolores de Cospedal era la Cospe i Soraya Sáenz de Santamaría la pequeñita. El nom de Rajoy torna a sortir en un altre àudio revelat per El País, en aquest cas d'una conversa entre l'excomissari i l'advocat Peláez. Aquests es van trobar un any i mig després de la trobada amb Martínez, en un dinar per tractar, entre altres coses, el complicat panorama judicial de Correa. Un fragment de la conversa és el següent: 

Villarejo: A mi, en Paco em va dir que estava disposat a parlar de tot, fins i tot del Barbas. I jo li vaig dir "Paco, no em comprometis". 

Peláez: No et fiquis amb el Barbas, no convé, no convé, no convé.

Villarejo: Fixa't tu si ho tinc clar que li vaig dir "Paco, no vagis per aquí, perquè m'estàs comprometent, li estàs contant a un comissari de policia en actiu una sèrie de coses" i tal...

Peláez: El fill de puta de l'Agag i el Cascos, que s'han posat morats, i tu t'has menjat tres anys i mig de presó provisional. No em fotis, home. Perquè vegis com és en Correa, jo això sí que li ho vaig explicar a la Cospedal i em va dir la tia que va fer el que va poder, em va dir: "Mira Ignacio, jo no puc arribar a més, collons, no em fan ni puto cas".