La sèrie d'HBO Patria s'estrenarà el proper 27 de setembre i la seva arribada està envoltada de crítiques. La polèmica està servida a causa d'un dels cartells promocionals d'aquesta producció que fa referència explícita a tortures policials

Tot i això, HBO ha decidit llençar un segon tràiler de la sèrie i anunciar un capítol doble el dia de l'estrena. 

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va deixar clar aquest dijous que "en el terrorisme i en matèria de drets humans no hi ha lloc per a falses equidistàncies". D'aquesta manera, Marlaska va sortir en defensa de les víctimes del terrorisme d'ETA.

Amb el lema "Tots som part d'aquesta història" el polèmic cartell mostra dues imatges. A l'esquerra, una dona plora la mort del seu marit, assassinat per ETA, a la dreta un etarra està tirat al terra d'una comissària després d'haver estat torturat.

Cartell Patria

Cartell promocional de la sèrie Patria

Patria és una minisèrie de 8 episodis basada en la novel·la homònima de Fernando Aramburu, que abasta 30 anys del conflicte basc i estudia l'impacte que va tenir en la gent del carrer, com la vídua d'un home assassinat a trets per ETA, que torna al seu poble natal després de l'alto el foc del 2011, o la mare d'un etarra empresonat.