Després del triomf dels partits unionistes, i sobretot de Vox, amb la seva entrada al parlament andalús amb 12 diputats, en les últimes eleccions andaluses celebrades el passat 2 de desembre, el sobiranisme andalús es comença a moure. En breu es crearà un nou sindicat independentista, segons han avançat fonts d'Andalucia en Marcha a ElNacional.

"Es tracta d'un nou sindicat andalús de classe obrera, republicà i sobiranista per donar resposta a les demandes i necessitats de les classes treballadores andaluses, davant del desemparament de les organitzacions sindicals existents", han assegurat des de la coalició. Així doncs, aquest nou sindicat sobiranista treballarà al marge del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), una organització també independentista fundada el 2007.

Andalucía en Marcha és una coalició de partits independentistes andalusos que tenen per objectiu assolir la República andalusa. La coalició, formada el passat estiu, no va tenir temps per poder presentar-se a les darreres eleccions. "A les eleccions municipals i europees esperem grans resultats", han comentat dirigents de la formació.