El líder d'En Comú Podem (ECP), Xavier Domènech, ha convocat dilluns, a les 19 hores, la primera reunió del grup impulsor del partit dels comuns.

El partit neix sota l'aixopluc de BComú, ICV, Podem i Equo i a la reunió de la plataforma impulsora hi assistiran representants d'aquests partits però també persones vinculades al col·lectiu del qual Domènech és portaveu i que està format per més de 80 representants territorials i de diversos sectors culturals.

Hi destaquen l'economista Arcadi Oliveres; els catedràtics i politòlegs Vicenç Navarro i Joan Subirats; l'antic diputat del PSC-CpC al Parlament Josep Maria Balcells, i la número dos d'ECP, Lucía Martín.

El grup impulsor serà l'encarregat de "vetllar pel procés que ha de portar a la realització d'assemblees de debat i de ponències" des que es presenti, fins a la Convenció Constituent que els comuns preveuen per al mes de març.

També inclourà a la filòloga i regidora de Castellar del Vallès (Barcelona) Elisenda Alemany, i l'arquitecte i portaveu del grup de Terrassa en Comú (TEC), Xavi Mantilla.

Comptarà a més amb la doctora en Història Contemporània Paola Lo Cascio; la vicedegana de Relacions Institucionals de la Facultat de Ciències Polítiques de la UAB, Sara Moreno; la doctora en Sociologia, Aina Tarabini; la gerent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, ​​Carme Borrell, i el promotor musical i director del festival de música Barnasants, Pere Camps.