El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha protagonitzat l'enèsim lapsus d'ençà que ocupa el càrrec. En la clausura de l'acte de presentació de la 'Declaració de Còrdova' on ha assistit acompanyat dels presidents autonòmics del PP, Feijóo ha tret pit dels resultats electorals per part de tots els dirigents del seu partit. Tot ha començat bé, però l'embolic ha arribat quan ha tocat el torn de la presidenta de la Junta d'Extremadura, María Guardiola. Durant la seva intervenció el president popular ha alabat la comunitat i ha assenyalat "alguns creuen que les comunitats més verdes d'Espanya són Cantàbria, Astúries, Galícia, País Basc... Jo no dic que no siguin verdes. Però una de les comunitats més verdes d'Espanya és Extremadura". Ha continuat fent honor al "mar d'alzines" d'Extremadura un lloc que ha definit com a "màgic". 

 

Tanmateix, l'error ha arribat quan ha volgut felicitar la presidenta Maria Guardiola per ser la primera dona que ha ocupat el càrrec en 45 anys. "Una de les comunitats més extenses d'Espanya, necessitava, per primera vegada en la història, una dona presidenta de la Junta d'Extremadura que es diu de cognom Gallardo", ha assenyalat. Un error que no ha passat desapercebut entre els assistents a l'acte ni per a la resta de presidents. Les cares d'Alfonso Fernández Mañueco i la mateixa María Guardiola han estat per emmarcar. Fins i tot, la presidenta d'Extremadura ha estat qui li ha recordat el seu cognom. "Perdó?", ha dit Feijóo quan l'ha corregit. "Gallardo, no. María Guardiola, que és diferent", ha sentenciat entre els riures dels assistents a l'acte celebrat a Còrdova. 

"Fer-se un Biden"

El discurs de Feijóo no ha trigat a córrer per les xarxes socials, on alguns dels usuaris han comparat Feijóo amb un altre gran expert dels lapsus com l'expresident del govern espanyol i membre del PP, Mariano Rajoy, que durant la seva etapa a la Moncloa va deixar algunes declaracions que perduraran a la història de la política. A banda, també l'han comparat amb el president dels Estats Units Joe Biden, que és un altre dels dirigents polítics que regala més lapsus durant les seves intervencions públiques. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!