La posada en marxa del nou jutjat de delictes lleus de Barcelona culminarà a finals d'aquest gener. Així ho ha confirmat la consellera de Justícia, Ester Capella, després de mantenir una reunió aquest dilluns amb el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos.

L'objectiu que persegueix la creació d'aquest nou tribunal és evitar que les infraccions lleus prescriguin i quedin impunes a causa del col·lapse judicial. "Hem iniciat el desdoblament de plantilla i posat en marxa les eines necessàries", ha assegurat Capilla, que confia en que aquesta nova mesura garanteixi l'exercici d'un "autèntic servei públic".

La consellera ha aprofitat l'ocasió per tornar a demanar a l'Estat espanyol que s'apressi i nomeni els lletrats i aprovi les partides per als sous. En aquest sentit, Barrientos ha explicat que encara s'ha de definir "la dimensió d'aquesta segona guàrdia" per als delictes lleus i ha avançat que el jutge designat serà un dels magistrats d'instrucció de Barcelona.

Reunió Justícia i TSJC ACN

A la reunió de la comissió mixta entre Justícia i el TSJC també s'han posat sobre la taula les "deficiències evidents" a les que els tribunals catalans han de fer front. Barrientos ha reconegut l'esforç per part del Govern per donar sortida a aquestes "necessitats" amb un pressupost limitat però ha lamentat que l'execució d'aquestes mesures no acaba mai de concretar-se.

El president del TSJC i la consellera discrepen en la situació de la seguretat dels edificis judicials. "No hi ha un problema en aquest sentit", ha dit Capella, a qui Barrientos ha respost que és un tema que encara no s'ha abordat a la comissió mixta.

Pel que fa a la celebració de la reunió, Capella ha assegurat que la relació amb el TSJC està "dins de la normalitat" i que es tracta de la tercera trobada que han mantingut ambdós representants.