L'exministre Josep Borrell, ara com a alt representant de la UE en política exterior, vol fer-se acompanyar en la seva nova etapa a Brussel·les per persones de la seva màxima confiança i que comparteixin ideologia. Per aquest motiu, ha decidit fitxar com a director polític del Servei Europeu per a la Acció Exterior (SEAE) –encarregada de gestionar la diplomàcia comunitària– a l'espanyol Enrique Mora Benavente, que fins ara ocupava un alt càrrec dins el ministeri d'Exteriors espanyol. 

Llicenciat en Física Teòrica, Mora ha ocupat diferents càrrecs entorn de la política exterior espanyola i en ambaixades des de 1989. Entre aquestes atribucions, havia estat cap de gabinet del socialista Javier Solana en la seva etapa com a alt representant del Consell per a la Política Exterior i de Seguretat Comuna i Secretari General del Consell, entre 1999 i 2009.

En els últims temps, Mora ha fet diversos tuits a través de les xarxes socials en contra l'independentisme català. Entre els més destacats, va qualificar el president Quim Torra de "supremacista", va alabar la Guàrdia Civil per la seva actuació l'1-O i va assegurar que el coronel Diego Pérez de los Cobos, encarregat de l'operatiu policia contra el referèndum, era "sòlid, competent i una garantia". 

A més, també té en el seu perfil diversos retuits contra l'independentisme i el procés: 

Mora2

Mora

Mora1