Per si no s'havia generat prou enrenou amb les milionàries comissions que es van emportar els empresaris Luis Medina i Alberto Luceño per les seves gestions en la compra de material sanitari, que va resultar ser d'afectuós, per l'ajuntament de Madrid, el diari Público treu a la llum un nou escàndol en la compra de mascaretes. Aquest afecta de nou l'alcalde José Luis Martínez Almeida, la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso i el nou president dels populars, Alberto Núñez Feijóo, que en el moment dels fets només era president de la Xunta. Pocs dies abans que els dos comissionistes es posessin en contacte amb l'ajuntament, una empresa gallega ja havia firmat quatre contractes per fer arribar mascaretes a la capital espanyola. Sibucu 360 SL va ser la primera en fer negocis amb l'Ajuntament: 408.375 euros per 125.000 mascaretes quirúrgiques i 100.000 de FFP2, segons ha publicat el diari.  

Fins aquí, tot correcte. Ara bé, els tràmits no es van fer segons marca la llei, ja que sobre quatre dels models de les mascaretes FFP2 distribuïdes per l'empresa es van detectar alertes sanitàries pel risc que tenien sobre les persones. Des de l'organització asseguren que només 80.000 dels 80 milions que han importat aquests dos últims anys de pandèmia estaven alterades. A més, abans de la covid, l'empresa no es dedicava als productes sanitaris sinó a la consultoria tècnica, i les seves mascaretes portaven un segell il·legal. Durant les primeres setmanes de pandèmia aquesta empresa va fer l'agost, venent productes a un preu raonable, molt més reduït que el de Luceño i Medina. 

Empresari polèmic i proper a Feijóo

Cal tenir en compte que qui feia els negocis amb la Xina, des d'on venien els productes, era la mercantil Moonoff SL, de la qual Sibucu n'és l'única administradora i figurava el nom de la segona en les adjudicacions públiques. En aquestes compres, un dels grans noms que destaca per sobre de la resta era l'empresari  José Ramón García González, fundador d'una tecnològica gallega i molt proper a la Xunta i al mateix Feijóo. García González, però, acumula tants èxits empresarials com polèmiques judicials. Per exemple, fa quatre anys, va ser condemnat a nou mesos de presó per dos delictes continuats de frau tributari i falsedat documental. 

Els negocis de Sibucu no es van limitar només a l'Ajuntament, sinó que el govern de la comunitat, encapçalat per Isabel Díaz Ayuso també va contractar l'empresa, fins amb 8 contractes d'emergència, durant el començament de la pandèmia, per un valor de 2.432.630 euros. Per altra banda, des de Galícia, va comprar 2,3 milions de mascaretes quirúrgiques i 300.000 FPP2, per un total de 1.945.000 euros a Sibucu, mitjançant 4 expedients pel procediment d'emergència.