Un nou detingut a Ferraz en una nova nit de protestes amb 500 persones, després que aquest dilluns ja detinguessin una dona. Segons la delegació del govern espanyol a Madrid, l'home ha estat detingut per la policia espanyola per resistència i atemptat contra l'autoritat durant la manifestació davant la seu del PSOE per protestar contra l'amnistia i els pactes amb els independentistes catalans.

La concentració d'aquest dimarts ha començat cap a les 19.30 hores amb el prec al rosari que havia convocat Abogados Cristianos a les portes de la Parròquia de l'Immaculat Cor de María, en l'encreuament de Ferraz amb Marqués de Urquijo. En un primer moment, el trànsit no s'havia vist afectat, però a les 19.45, la policia espanyola ha establert un perímetre de seguretat amb tanques quan els participants han començat a ocupar la calçada i resultava impossible la circulació de vehicles de forma segura. Com en les protestes anteriors, els agents han impedit amb tanques que els manifestants s'apropessin a la seu socialista i han controlat els accessos a la zona. El carrer Marqués de Urquijo també ha hagut de ser tallat quan els manifestants s'han desplaçat en direcció al passeig del Pintor Rosales, tot i que després han tornat al lloc habitual de concentració.

Sense Hazte Oír

Els manifestants han tornat a onejar banderes espanyoles, algunes amb l'escut retallat; així com banderes carlines amb la Creu de Borgonya i banderes franquistes. De fet, s'ha cantat en reiterades ocasions del "Cara al Sol" i s'ha reivindicat la figura de José Antonio Primo de Rivera. També s'han sentit càntics contra Pedro Sánchez i el govern espanyol, novament qualificat de "govern colpista". "España no se vende, España se defiende" i altres crits contra Carles Puigdemont han acabat d'amenitzar la protesta, que cap a les 22.00 hores ha vist com la gent començava a marxar sense aldarulls significatius. Tampoc no hi ha hagut més detinguts. 

En aquesta ocasió, Hazte Oír no s'hi ha deixat veure després que el PSOE li hagi donat un ultimàtum perquè retiri les imatges de Sánchez com Hitler. Els socialistes han acusat la plataforma ultra d'infringir els drets de marca del partit, de publicitat il·lícita i de vulneració de la imatge. Aquest dimarts, un camió de l'entitat d'extrema dreta va fer voltes al voltant de la manifestació de Ferraz amb els lemes "Sánchez dictador" i "Sánchez traïdor".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!