La policia espanyola ha detingut una dona a la manifestació de Ferraz en la 25a nit de protestes, que ha congregat unes 300 persones davant de la seu del PSOE per seguir protestant contra la llei d'amnistia i els pactes del govern espanyol amb els independentistes catalans. Així ho ha informat la delegació del govern espanyol, que ha afegit que la dona ha estat detinguda per resistència i desobediència a l'autoritat. 

Com és habitual, la policia espanyola ha impedit que els manifestants s'apropessin a la porta de la seu socialista i han col·locat tanques per controlar els accessos a la zona. Aquest dilluns hem tornat a veure com els assistents a la manifestació han onejat banderes d'Espanya, algunes d'elles amb l'escut retallat. Tampoc no han faltat ni les banderes amb la Creu de Borgonya, ni les banderes franquistes, ni els càntics habituals des que van començar les concentracions fa diverses setmanes, contra Sánchez, el PSOE, el rei Felip VI, el PP, Carles Puigdemont, l'independentisme català, l'amnistia o la mateixa policia espanyola, entre altres.

Hazte Oír i crits contra Palestina

El més cridaner d'aquest dilluns ha sigut una furgoneta d'Hazte Oír, que ha recorregut diverses vegades el carrer Marqués de Urquijo amb un cartell lluminós amb els lemes "Sánchez dictador" i "Sánchez traïdor". Els manifestants han arribat a Marqués de Urquijo cap a les 19.30 hores, però la policia no ha tallat Ferraz fins a les 20.00 hores —coincidint amb el moment que els assistents han començat a ocupar la calçada, obligant a disposar les esmentades tanques de seguretat i a tallar el trànsit—.

Com dèiem, els manifestants han reiterat els seus càntics contra el PSOE i demanant la unitat d'Espanya, com "No podrán acabar con la España nacional". També ha reivindicat les protestes que fa 25 nits que porten a terme amb el crit "Sánchez, cobarde, España está que arde". A més, han fet referència a la crisi diplomàtica que Sánchez ha obert amb Israel per la possibilitat de reconèixer l'estat palestí amb el càntic "Sánchez, amigo de los terroristas palestinos". A banda de les banderes, hi ha hagut cartells contra el govern espanyol i l'amnistia, com ja és habitual en aquesta mena de manifestacions on l'afluència no para de baixar dia rere dia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!