Adeu, Arrimadas. Això és el que reclamen una trentena de càrrecs de Ciutadans en un manifest en què exigeixen la dimissió immediata de la seva líder, alhora que s'ha iniciat una recollida de signatures per forçar la celebració d'una Assemblea Extraordinària. Per fer-ho, seria necessari el suport d'un terç dels afiliats, que cada cop són menys, fet que constataria encara més la pèrdua de suports de la catalana al capdavant del seu partit, així com de tota l'Executiva, a qui també exigeixen que plegui. Així ho ha publicat el diari El País, que ha tingut accés al contingut del document, on els autors es mostren molt durs amb l'actitud d'Arrimadas, tal com va fer l'exvicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, abans d'estripar el carnet

El fracàs a Andalusia, el gran detonant

Si la situació ja era complicada per als taronges, l'estrepitosa derrota a Andalusia (van passar d'ocupar la vicepresidència a perdre tota la representació al Parlament Autonòmic) i també el futur negre que li auguren les enquestes en unes eventuals eleccions generals, a les quals, com a molt, aconseguirien un sol diputat, encara ho ha fet empitjorar i ha accelerat els esdeveniments. Des de l'endemà de les eleccions andaluses, Arrimadas assegurava que el partit es renovaria i que posaria el seu càrrec a disposició de la militància, però de moment, no ha fet cap gest en aquest sentit, i els seus companys de partit ja n'estan tips. Per això, li han demanat explícitament la dimissió, tot i que ella s'hi ha negat en tot moment, i que convoqui aquesta Assemblea Extraordinària per decidir el futur de Ciutadans.

De fet, no està gens clar que en el futur aquest segueixi essent el nom de la formació que va passar en només sis mesos pràcticament pactar amb el PSOE la vicepresidència del govern espanyol per a Albert Rivera, a la seva dimissió després de perdre desenes de diputats. Va ser en aquest context quan Arrimadas, relleu natural de Rivera, va agafar les regnes del partit. En aquest temps no ha hagut de fer front a cap eleccions generals, però si a una pandèmia, i la preocupació creix davant d'un nou fracàs a les autonòmiques del maig del 2023. 

Acusacions molt dures contra Arrimadas 

"Ha arribat el moment de donar veu als afiliats i que ells puguin decidir, en una assemblea general extraordinària, quina refundació volen. El problema de Cs no és el logo, ni el color, ni els afiliats, ni aquells que van dimitir de les seves responsabilitats executives ara ja fa gairebé tres anys. El problema de Cs és el de les persones que el dirigeixen en aquests últims anys, que posen els seus interessos personals i econòmics, atrinxerant-se en el seu càrrec, per damunt de l'interès general del partit i d'Espanya", es pot llegir al manifest, que és molt dur amb l'Executiva i la mateixa Arrimadas.

Entre els signants hi ha alguns dels càrrecs més importants que encara conserven els taronges, com les vicealcaldesses de Saragossa i Alacant, Sara Fernández i Mari Carmen Sánchez, que formen part del grup SomosCs. Arrimadas mai s'havia enfrontat a una rebel·lió com aquesta dins del seu propi partit, que arriba en un dels seus moments de màxima debilitat com a líder de Ciutadans.