Els Mossos han preparat un nou certificat d'autoresponsabilitat per sortir al carrer durant el toc de queda, de 22 a 6 hores, en el qual queden recollides les excepcions al confinament nocturn. Aquest nou document substitueix el que ahir va comunicar el Govern a través de les xarxes per error i que ja ha estat retirat de la pàgina web.

Es tracta d'un certificat que cal omplir en aquest enllaç i genera un document que es pot imprimir o portar al telèfon.

Captura de pantalla 2020 10 26 a les 14.46.44

Clicant la imatge es pot accedir al certificat que cal omplir

El nou document substitueix l'anterior que havia preparat el Govern durant el confinament de la primera onada de la Covid-19 i que, per error, es va tornar a publicar des del Govern com a document d'autoresponsabilitat per al toc de queda.

En cas no disposar d'aquest registre, cal presentar algun altre document acreditatiu de les excepcions al toc de queda previstes pel Govern.

Excepcions

Aquestes excepcions són assistència sanitària d'urgència i adquisició de productes farmacèutics, a la farmàcia més propera, així com assistència veterinària urgent; desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l'empresa; retorn al domicili des de centres educatius i de les activitats culturals i espectacles públics; desplaçaments de professionals i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials; cura de persones grans, menors d'edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables; actuació urgent davant d'òrgans judicials; retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge; cura d'animals de companyia pel temps imprescindible, amb desplaçament individual proper al domicili; i altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada.