Nou atac contra el català a la portada de l'ABC, aquest dilluns primer de maig. En la seva portada interior, el diari espanyolista obre amb una mala notícia: "Balears no podrà exigir català als interins per estabilitzar la seva plaça". Així, es vanta que el Govern "pretenia retirar la condició de funcionaris a aquelles persones que no haguessin après la llengua en dos anys" i que "(Francina) Armengol va desistir després dels dubtes de constitucionalitat expressats pel Ministeri de Política Territorial". La llengua pròpia del territori torna a ser una arma electoral, just quan entrem en el mes que se celebraran les eleccions municipals i autonòmiques. Per a més inri, l'ABC inclou dins d'aquesta qüestió que "Catalunya haurà de repetir unes caòtiques oposicions".

Les portades d'aquest dilluns fan referència sobretot al primer de maig, Dia del TreballadorEl Punt Avui fa una reivindicació: "1-M: per un salari més just". I El Periódico es fa ressò d'aquesta reclamació: "La reivindicació salarial per la inflació marca el Primer de Maig". En canvi, El Mundo posa el focus sobre els representants dels treballadors i publica entrevistes als líders d'UGT, Pepe Álvarez, i CCOO, Unai Sordo. "Només tindran futur si no es desvien del seu objectiu principal", ressalten. Lluny d'això, l'Ara continua amb l'enquesta publicada aquest diumengeLa Vanguardia se centra en els perills de la desinformació russa, El País parla de l'estalvi dels ajuntaments i La Razón hi torna amb propaganda antiavortista.

El Barça i Springsteen a les portades

A Catalunya encara hi ha dues grans notícies que recullen alguns diaris. La més destacada és el nou títol de Lliga del Barça, amb el retorn inclòs d'Alexia Putellas després de gairebé un any lesionada. El Punt Avui celebra que el club "culmina la setmana màgica", mentre que l'Ara destaca que "Alexia torna i el Barça guanya la Lliga". El Periódico segueix aquesta línia i mostra alegria pel fet que "Alexia aixeca una altra Lliga", de manera similar al que recull La Vanguardia: "Alexia s'afegeix a la festa del Barça campió". Alegria i festa pel retorn de la millor jugadora del món, quan falta poc més d'un mes per a la final de la Champions a Eindhoven.

No podíem acabar sense parlar de Bruce Springsteen i el seu segon (i últim) concert a Barcelona. Malauradament, l'apoteòsica actuació del Boss destaca per la seva absència a les portades, tant madrilenyes com catalanes. Només El Periódico en destaca alguna cosa, amb un petit quadrat on recull que "Springsteen s'acomiada de Barcelona amb un altre remolí emocional". I això que el cantant nord-americà va tornar a signar una nit màgica a l'Estadi Olímpic, amb pluja inclosa just abans de començar a cantar — deixant tothom content: els fans van poder gaudir dels seus clàssics, mentre que el país a la fi va rebre litres i litres de l'enyorada pluja.

ABC 1 maig
ABC
El Punt Avui 1 maig
El Punt Avui
El Periodico 1 maig
El Periódico
El Mundo 1 maig
El Mundo
Ara 1 maig
Ara
La Vanguardia 1 maig
La Vanguardia
El Pais 1 maig
El País
La Razon 1 maig
La Razón