Nou assetjament de la ultradreta contra una docent mallorquina per la bandera d'Espanya, després de la campanya contra la professora de català de Palma. Així ho ha revelat dBalears, que detalla que l'últim objectiu dels ultres espanyolistes ha estat la directora de l'IES Baltasar Porcel d'Andratx (Mallorca). L'excusa que han fet servir ara ha estat una circular interna amb instruccions per gestionar l'impacte del Mundial de Qatar en els alumnes, ja que molts d'ells segueixen els partits de futbol durant les classes. Llavors, la directora ha deixat clar que "està prohibit penjar banderes o altres símbols en espais comuns". "Per què? Doncs perquè les banderes són per estar als pals i al centre en necessitaríem més de vint perquè tothom hi pogués penjar la seva. I no en tenim ni vint ni cap", afegeix la circular.

A banda d'aquesta prohibició, les instruccions contenen altres indicacions i en cap cas es fa referència a la bandera espanyola. Però un conegut mitjà de comunicació de l'extrema dreta va fer-se ressò aquest dimarts de la circular i va començar a manipular, tot dient que el centre havia prohibit penjar la rojigualda. A més, ha difós el nom de la directora, la seva cara i part de la seva ideologia. El resultat ha estat una nova campanya d'assetjament contra una docent que simplement s'ha preocupat pels seus alumnes. La secció de comentaris s'ha omplert d'insults masclistes i amenaces contra ella, més enllà del que ella pugui haver rebut per privat.

Portar símbols individualment

"Esta tipeja, en cuanto se pueda, al paro", "golfa independentista", "es una conocida golfa y solo admite manubrios catalanes", "la de nabos que se habrá chupado para que la pongan de directora", "traidora", "basura", "gentuza", "todos a Google a dejarles una opinión"... són alguns dels missatges publicats en la secció de comentaris del conegut mitjà d'ultradreta, que no ha censurat cap dels insults ni de les amenaces. Algunes d'aquestes idees s'han traslladat a Google Maps, on els espanyolistes no han fet més que inventar-se que la "colpista i racista catalana" amenaça els seus fills i prohibeix la bandera nacional. Amb la professora de La Salle de Palma, missatges similars ja van acabar en mans de la Fiscalia.

Respecte de la circular, la directora sí que permet que els alumnes portin "símbols individualment". "És a dir, si algú ve al centre amb una samarreta de la selecció que sigui, perfecte", aclareix el text. L'únic problema està amb el fet de penjar banderes, cosa que ja ha aixecat polèmica amb el cas de La Salle. Els estudiants que no respectin la prohibició seran amonestats. "El motiu? Desobediència", deixa ben clar el document.