Els governs de Catalunya i d'Escòcia han fet una nota conjunta, després de l'entrevista del president de la Generalitat, Quim Torra, amb la primera ministra Nicola Sturgeon.

El text és el següent:

"La primera ministra escocesa i el president de la Generalitat de Catalunya s’han reunit aquesta tarda a la residència oficial de la primera ministra a Edimburg.

La trobada, duta a terme en una atmosfera de cordialitat, estava pensada per enfortir els vincles d’amistat entre Escòcia i Catalunya. Els dos líders han parlat de la complexa i difícil situació política de Catalunya i han coincidit en el plantejament que el futur de Catalunya ha de passar per solucions pacífiques i democràtiques, basades en el diàleg entre els governs espanyol i català, sempre des del respecte al dret a l’autodeterminació del poble català.

Els dos caps de govern han coincidit també a assenyalar que, al segle XXI, els conflictes vinculats amb l’autodeterminació s’han de resoldre per la via de referèndums democràtics, amb les condicions que acordin les dues parts implicades i amb el reconeixement internacional corresponent.

El referèndum d’independència celebrat a Escòcia el 2014, fruit d’un acord entre Edimburg i Londres, és el millor exemple d’aquest tipus de processos i demostra que els conflictes relacionats amb la sobirania nacional s’han de resoldre sempre per vies pacífiques i democràtiques".