Els ciutadans de Catalunya Nord rebutgen de forma majoritària la nova macroregió administrativa anomenada Occitània, que va néixer de la fusió de les regions Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus i que va ocultar tota referència a l’existència d’una personalitat catalana dins l’Estat francès.

Segons una enquesta elaborada per l’empresa BVA i avançada per La Clau, la majoria d’habitants de tota la macroregió rebutgen el nou format administratiu, amb un 61% de contraris, però la xifra augmenta en el cas dels habitants de l’antiga divisió administrativa Llenguadoc-Rosselló, fins al 69%, entre els quals s’inclouen els habitants del departament dels Pirineus Orientals, és a dir, la Catalunya Nord.

La fusió de les dues regions va comportar un intens debat a Catalunya Nord en defensa d’una al·lusió a la seva identitat catalana, amb propostes de nom per a la macroregió que no van reeixir com Occitània-Catalunya i Occitània-País Català. Finalment, i per mitjà d’una consulta a Internet en la que només es podia participar des de l’Estat francès, va resultar-ne guanyadora la denominació ‘Occitània’ que, amb tot, a banda d’acollir un territori no occità -Catalunya Nord-, tampoc no inclou la totalitat dels territoris occitans sinó amb prou feines la meitat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat