Només la Xina i Rússia han fet peticions a Github, propietat de Microsoft, per bloquejar aplicacions que els governs consideraven contràries al seu interès, com ha fet Espanya, segons ha assenyalat l'emissora britànica BBC.

GitHub   github gov takedowns  tsunami democratic

L'emissora ha recordat que GitHub, amb seu a San Francisco, ofereix allotjaments per a desenvolupadors de programari i permet als codificadors col·laborar entre ells. Va ser comprat per Microsoft l'any 2018 per 7,5 milions de dòlars.

BBC

Segons la BBC,Tsunami Democràtic utilitza GitHub per desenvolupar eines per coordinar les accions de protesta, inclosa una aplicació de comunicació xifrada.

Apunta que la política d'Apple en aquests casos s'interpreta des dels grups opositors com a més restrictiva, i recorda que aquest mes va eliminar una aplicació que feien servir els manifestants de Hong Kong per veure els moviments policials xinesos, amb l'argument que incomplia les normes de l'empresa.

La BBC, però, cita l'analista de dades Joe Brew, que apunta que probablement la prohibició de Tsunami Democràtic no serà efectiva.

Tsunami Democràtic ha afirmat aquest vespre a Twitter que l'APP segueix essent efectiva.