Només un 29,4% dels militants i simpatitzants de CDC volen mantenir les sigles del partit. Aquest és el resultat de l’enquesta interna que dins de l’anomenat "Torn obert" ha plantejat Convergència de cara al seu congrés del mes de juny i que, de moment, han respost 10.000 persones.

El 35% dels enquestats aposten perquè en el nom de la formació que surti del congrés hi figuri la paraula Convergència, però canviant les sigles actuals, i un 10,5 no vol ni tan sols que hi apareguin. Un 14,4 planteja una proposta alternativa i un 10 per cent no respon a aquesta pregunta.

De les 10.000 persones que han participat en aquesta fase de l’anomenat "Torn obert", un 32 per cent no eren militants del partit.

La previsió inicial era que participessin unes 30.000 persones en el sondeig intern. En aquest sentit, el dirigent convergent Francesc Sánchez ha puntualitzat que a partir d’ara es posa en marxa un call center que es dedicarà a telefonar a tots aquells militants que encara no han respost l’enquesta.

En relació a la tensió provocada entre JxSí i la CUP per la moció per ratificar la declaració rupturista del 9N, Sánchez ha considerat que és “lògic” que els partits puguin entrar al debat del text de la moció i ha negat les acusacions de la cupaire Anna Gabriel en el sentit que la Mesa del Parlament actuï com a corretja de transmissió del Tribunal Constitucional.

Això no obstant, ha recordat que la Mesa ja ha estat avisada pel TC i que CDC ja té dirigents processats per posar les urnes el 9N.

Pel que fa al debat sobre la possibilitat de presentar una llista conjunta amb Esquerra en cas que es repeteixin les eleccions generals, Sánchez ha assegurat que CDC no només comparteix l’aposta a favor d’aquesta possibilitat sinó que és la “postura” del partit.