La secretària general d'Podem Catalunya, Noelia Bail, ha demanat als comuns "maduresa i tranquil·litat" per resoldre el conflicte intern provocat després de la presentació de la plataforma Sobiranistes, crítica amb CatComú i impulsada per la portaveu del grup parlamentari Elisenda Alamany.

Bail, en una entrevista d'Europa Press, ha recordat els conflictes interns que ha tingut Podem: "Igual que nosaltres ja hem fet un exercici de maduresa política i d'adaptació al canvi, demanaria que, pel bé d'aquesta confluència i d'aquests espais, resolguessin d'una forma tranquil·la i responsable totes aquestes diferències".

L'ara secretària general de Podem Catalunya Bail va formar part del nucli de direcció de l'exlíder d'Podem Albano-Dante Fachin, i quan aquest va dimitir i la direcció de Podem estatal va decidir dissoldre la direcció i posar una gestora, ella no va compartir la decisió, però tampoc ho va fer públic: "Aquí has de decidir si et quedes i plantar cara a la interna, però a la interna, amb un respecte mínim, o si et vols anar ".

Lleialtat orgànica

"Cal aprendre què és la lleialtat orgànica. És a dir, pot ser que consideris que les decisions que pren el teu partit no són les adequades, però has de decidir si encara hi ha espai per a poder defensar les teves idees o aquest espai està tancat", ha conclòs. "Si realment tens respecte per aquesta organització, i el teu projecte no encaixa, doncs et vas", ha dit en relació a la plataforma impulsada per Alamany.

Ha explicat que fa mesos va parlar amb els diputats de Podem al grup i també li havien transmès que havien "perdut la confiança" en el coordinador del grup parlamentari Marc Grau. Ella va estar d'acord amb el seu cessament.

Bail demana a Grau a acceptar que la majoria del grup busca un altre perfil per al càrrec i a "deixar pas" si creu que no pot tornar a guanyar-se la confiança, ja que ella, sí que ho va aconseguir en Podem convertint-se en secretària general. Grau és l'home de confiança de Alamany i va estar present al costat del també diputat dels comuns Joan Josep Nuet en la presentació de la plataforma que critica els comuns "haver perdut el rumb" en defensa de la sobirania.

La secretària general s'ha preguntat a quin tipus de sobiranies es refereixen i ha defensat que també és sobirania arribar a final de mes, tenir lloguers acords amb el salari, poder tenir cura de la gent gran i que les famílies no hagin de fer equilibris per arribar a final de mes. "Si parlem d'una altra sobirania, doncs mira, jo ja estic cansada de banderes. A mi les banderes no em donen de menjar", ha reblat.