Aquest matí, el cap de files de la CUP, Antonio Baños, ha esvaït dubtes des del minut zero de la segona ronda del debat d'investidura. "Votarem no a la seva investidura, però  és un no tranquil, el sí a la república no s'esgota aquest matí", ha emfatitzat, deixant la porta oberta a un "acord sòlid per formar Govern".

Baños ha demanat temps i ha repetit els arguments del "no" cupaire basat en els "escenaris poc sòlids" que ara veuen en les converses.

Ha valorat l'oferta de de govern coral i moció de confiança que avui ha posat sobre la taula Artur Mas. La CUP l'ha vista bé i l'ha qualificada de "moviment" però també "d'insuficient". El cupaire ha demanat paciència, temps, diàleg i eliminar del paisatge "les baralles innecessàries i les escenificacions" que porten a la "discòrdia en moments claus".

"El nostre mal no vol soroll", ha clamat Baños. Ha demanat "respecte per la CUP" i que no sigui víctima de la "caça de bruixes". En un escenari de relax de negociacions, Baños ha assegurat que hi haurà unitat i que els "72 diputats, més enllà dels 64 que calen, desobeirem junts". En torn de rèplica, Baños ha deixat clar que "amb un altre nom que no fos Artur Mas hi hauria acord". "El mandat democràtic era la independència no un nom", ha refermat Baños que ha tornat a demanar "temps" per negociar fora dels focus mediàtics.