El politòleg Jorge Verstrynge ha manifestat al Catalunya Nit de Catalunya Ràdio, que no deixaran que la fiscalia del Tribunal Suprem investigui el rei Joan Carles I, perquè la monarquia "és el pilar del sistema". "És la que aguanta els agents econòmics, qui té les relacions exteriors, qui aguanta l'exèrcit, i qui dicta la política, o almenys prohibeix el que a ella no li sembla bé", ha afegit.

Segons Verstrynge, "si la fiscalia es posa nerviosa [perquè no li permeten treballar] hi haurà temes majors". No ha volgut precisar a què es refereix, perquè "hauria d'anar refugiar-me a Brussel·les amb el meu pobre amic [Carles] Puigdemont".

El politòleg ha considerat normal que el PSOE s'hagi oposat a una comissió d'investigació sobre el monarca, perquè creu que participa del mateix sistema. "Sabia que el PSOE es negaria a una comissió d'investigació. Vostès veuen Felipe González, que és un dels personatges més corruptes d'aquest país, ficar-se amb el rei emèrit?. Aquí dalt hi ha tota una casta de corrupció immersa dedicada a viure sobre el país, i quan en toques un udola un altre a cent quilòmetres, perquè tots són solidaris. I el PSOE també forma part d'aquest sistema d'expoli", ha afegit.

Verstrynge considera que aquesta situació és estructural en la política espanyola, i ha recomanat en aquest sentit els estudis del politòleg Ramón Cotarelo. "Com voleu que acceptin que un rei d'Espanya ha robat, o que la radiotelevisió francesa el titlli de gangster?. Aquí això no es pot dir. Robar a la seva propìa gent sent rei? Això no hi ha per on agafar-ho", ha subratllat.

Segons el politòleg, per això hi ha una omertà sobre aquests temes des de la transició, que al seu entendre s'hauria d'acabar.