La plataforma Barcelona con la Selección assegura que no es rendirà i promet que, aquest estiu, hi haurà una pantalla gegant per seguir els partits de l’Eurocopa de la selecció espanyola. La plataforma havia demanat permís per instal·lar una pantalla al carrer per seguir els enfrontaments i han iniciat una campanya, amb recollida de signatures, on expliquen que el seu objectiu és “promoure la selecció espanyola a Barcelona a través d’activitats basades en el respecte i la solidaritat”. Els promotors puntualitzen que només demanen el permís d’ocupació de la via pública i que ells assumirien les despeses de la instal·lació i la logística de la pantalla gegant.  

El govern municipal ha al·legat motius de “descans veïnal, ordre públic i seguretat” i recorda que els partits són televisats. Per tant, els interessats els poden veure.

El PP i Ciutadans

Des del PP, que ha fet seva la causa i que ha estat qui ha cursat la sol·licitud a l’Ajuntament, assenyalen que es van instal·lar pantalles a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per retransmetre la investidura de l’alcaldessa Ada Colau. "El consistori es va gastar 11.940 euros en pantalles i so", ha apuntat Alberto Fernández que també ha afirmat que "el govern municipal ha de facilitar possibles espais a la ciutat per oferir als barcelonins aficionats al futbol, partits d'Espanya". 

El portaveu del grup municipal de Ciutadans al consistori barceloní, Paco Sierra, recrimina que “l’argument de les molèsties als veïns és una excusa per no reconèixer que li molesten les banderes espanyoles”. Sierra ha afegit que “en una ciutat com Barcelona, els èxits de les seleccions nacionals s’han de poder celebrar amb normalitat, com s’ha fet altres vegades” i ha apuntat que espais com l’Avinguda Maria Cristina són perfectes perquè no hi ha risc de molestar els veïns.  

El precedent del Mundial de Sud Àfrica

Per al Mundial de Sud Àfrica, l’any 2010, l’Ajuntament governat pel socialista Jordi Hereu sí va permetre la instal·lació d’una pantalla gegant a l’Avinguda Maria Cristina per seguir la final.