El portaveu del Partit Demòcrata de Catalunya, Marc Solsona, lamenta no continuar el projecte del seu partit al costat del president Carles Puigdemont. Quan el periodista Josep Cuní, en el programa Aquí Cuní, a Ser Catalunya, li ha preguntat a Solsona si Puigdemont havia estat deslleial, ha contestat dubitativament. Però a la vegada ha admès que no descarta "poder-se entendre", i ha avisat que no participarà en "aquest clima bèl·lic".

Davant la incredulitat del periodista Josep Cuní, que li ha qüestionat si no eren contradictòries aquestes declaracions amb el fet d'acabar als tribunals, Solsona ha senyalat: "No ens hem barallat, senzillament no ens hem entès i des del respecte que ens tenim hem d'intentar caminar de bones formes i maneres". Per tot plegat considera que acabar als tribunals per la marca Junts per Catalunya és un "fet que s'ha descontrolat" i considera que l'únic que ha fet el PDeCAT és posar "una demanda civil contra acords societaris, en cap cas una denúncia al president Puigdemont".

Després de que Puigdemont estripés ahir el carnet i el seguissin els principals consellers del govern, diputats i un gran nombre de regidors, Solsona continua defensant l'espai polític del seu partit: "El Partit Demòcrata es muscula per si mateix i existeix per si mateix. Ara, entre Pascal i Puigdemont, hi ha Partit Demòcrata. No es tracta d'escollir entre ells dos, només faltaria". A més considera que "molta gent a territorialment segueix apostant pel PDeCAT" i afegeix: "Potser és que ningú es pensava que acabaríem mantenint el nostre ideari i criteri propi". I avisa que el projecte continuarà existint, estarà present en les pròximes eleccions i se centrarà en una proposta electoral "útil per a la gent".

Sobre l'objecte de la discòrdia, el nom de Junts per Catalunya, Solsona recorda que és el que el seu partit ha utilitzat en els darrers anys "a tots els efectes" i per tant considera que té el dret a saber el perquè "d'aquest canvi de poder que ja estava assignat". Amb els espais polítics més definits, l'alcalde de Mollerussa lamenta que sempre se'ls posin com a subjecte de partit "petit i ara com el dolent" de la pel·lícula. Pel que fa al president Artur Mas, n'ha reivindicat la figura recordant que no ha marxat del PDeCAT, compten amb ell i continua sent "un referent".