La direcció de la planta de Nissan de Los Corrales de Buelna (Cantàbria) i el comitè d'empresa han arribat a un preacord, que ara està pendent de ser validat pels més de 500 treballadors en assemblea, amb el qual es protegirà l'ocupació i l'empresa garantirà inversions per valor de 40 milions d'euros. La decisió de Nissan a Cantàbria contrasta amb el que ha succeit a Catalunya, on ha decidit tancar la fàbrica.

El pacte, segons la direcció de la companyia, implica a més la reducció del 5% de la jornada a partir de l'1 gener de 2021 i l'aplicació de mesures de flexibilitat temporals (ERTO). L'assemblea s'ha programat a partir de les 13.00 hores en la planta de Los Corrales i es preveu que les votacions s'allarguin durant tota la tarda. A més de ser aprovat per l'assemblea de treballadors, el preacord haurà de ser validat per la direcció global de Nissan al Japó.

El comitè ha assenyalat a Efe que aquest preacord s'emmarca en la situació actual del sector i de l'economia, i que és "el menys lesiu per als treballadors". La direcció ha indicat que d'aquesta manera s'assegura el manteniment del nivell d'ocupació "sense mesures traumàtiques" i amb inversions superiors als 40 milions d'euros durant el pla, que garanteixen una ocupació de planta del 75%.

"Amb la consecució d'aquest acord, una vegada sigui ratificat, traslladem un missatge del compromís de la planta i l'aposta decidida pel seu futur. A través del pla de ultracompetitividad disposarem d'una oportunitat única per a construir un futur sostenible per a la planta de Cantàbria", ha assegurat el director general d'operacions de Nissan a Los Corrales de Buelna, Eduard Reimondez.

L'acord dóna resposta a tres eixos del pla plantejat per la direcció: la millora del rendiment de la planta, l'augment del volum de negoci i la renovació de les instal·lacions, incloent la introducció de noves tecnologies. I també recull els objectius marcats pel comitè d'empresa: compromís d'ocupació, increment de càrrega de treball i un pla d'inversions.

Reimondez subratlla la importància per a la direcció que "el pla sigui assumible per a la plantilla" i "compti amb el suport i el compromís de totes les parts, inclòs el suport del Govern de Cantàbria a través de projectes d'innovació, mediambientals i de formació". L'objectiu és "presentar el full de ruta definitiu a la direcció global de la companyia, al Japó, i obtenir la seva validació durant el mes de juliol".